facebook

ДепартаментПолитически науки

Класици на политическото мислене : Т. 2.

Класици на политическото мислене : Т. 2.

Класици на политическото мислене : Т. 2.

Съставители Ханс Майер, Хорст Денцер

Сборници

Поредицата включва световно утвърдени учебници по основните природни и хуманитарни дисциплини, а също и книги по съвременни и непознати досега у нас области на знанието.
Създадени от именити чуждестранни и български автори, ясни и достъпни, книгите са предназначени за студенти от висшите училища.
Те служат и на учениците от гимназията за получаване на знания, както и на всеки културен читател, който иска да попълни празнините в образованието си.
Класици на политическото мислене е превод на сборника със същото заглавие на немското издание С. Н. Beck, претърпяло 6 преиздания За 30 години. Издателството го включва в поредицата си Beck'sche Reihe, след като е преработено за широк кръг читатели. 
Сборникът служи както за четене за удоволствие, така и за изучаване от студенти и за ориентиране в науката. Всяка статия представя общата картина на живота, творчеството и историята на въздействието на мислителя, чиито произведения с времето са изкристализирали като първокласни (classici).
Това са мислителите, които освен че са създатели на канони чрез теоретичните си трудове, са повлияли, променили и днес продължават да променят политическата практика и съвременния живот.


Година на издаване: 2010

Корици: Меки

ISBN: 9789545356209

Език: Български

Размери: 23x19

Страници: 184

Тегло: 298 грама

Издателство: Нов български университет